ברית מילה למבוגרים
למרות שמנהג ברית המילה הוא מנהג שקשור בעיקר לימיו הראשונים של תינוק קטן, לפי המצוות – זכר יהודי בן שמונה ימים, יהודי שלא נימול כאשר היה תינוק ורוצה לעבור את התהליך בכל שנה אחרת מחייו יכול לעשות זאת – בין אם מדובר בנער צעיר, בבחור לפני צבא או באיש בוגר.
בעוד שברית המילה בגיל שמונה ימים היא ברית המתבצעת גם על ידי רופאים מוהלים אך גם על ידי מוהלים רבנים שהוכשרו לביצוע הברית, ברית מילה למבוגרים היא ברית רפואית שמתבצעת בהרדמה מקומית או מלאה, בהתאם למקרה, בבית החולים. ברית מילה למבוגרים מתבצעת על ידי מנתח כירורגי והיא תהליך ניתוחי לכל דבר.
ברית מילה רפואית למבוגרים
ברית המילה הרפואית למבוגרים מתבצעת על ידי רופא כירורגי המאושר על ידי ועדה לפיקוח על המוהלים. בועדה יושבים נציגים של משרד הבריאות ומשרד הדתות והם בודקים את אמינותו והכשרתו של הרופא המבצע ומאשר את האפשרות שיבצע את הברית המילה. תיאום ברית המילה הרפואית מתבצע דרך הרבנות הראשית. יש לפנות לקבלת אישור יהדות מהרבנות ולקבל הפנייה מבית הדין הרבני. לאחר קבלת האישורים הרלוונטיים לפי הנחיות הרבנות, יופנה האדם שרוצה לבצע את הברית לאחד מתוך חמישה מרכזים רפואיים בהם מבצעים ברית מילה רפואית.
ההכנות לקראת הברית כוללות בדיקות שמבצע רופא המשפחה. מדובר בבדיקות כלליות ובדיקות דם שכוללת ספירת דם ובדיקת קרישת דם וזמן הדימום. במידה והתוצאות תקינות רופא המשפחה מספק אישור ומפנה את המטופל לאחד מהמרכזים הרפואים בהם מתבצעת ברית מילה. כל קופת חולים עובדת עם מרכז רפואי מסוים ולכן יש ליצור קשר עם המרכז הרלוונטי, להגיש את המסמכים ולתאם מועד ניתוח.
מבחינה רפואית, יש להיות בצום מלא במשך כשש שעות לפני הליך ברית המילה. זאת בעיקר כאשר יש צורך בהרדמה מלאה. באופן גורף, הרדמה מלאה מתבצעת בעיקר אצל ילדים ונערים שעוברים ברית מילה ומבוגרים עוברים את ההליך תחת הרדמה מקומית.
הליך הברית הרפואית למבוגרים
תהליך הניתוח מתחיל מזריקות הרדמה וחיטוי. צוות חדר הניתוח מבצע חיטוי של איזור איבר המין וניתנות זריקות להרדמה מקומית. זריקות אלו יכולות להביא לתחושה של רעד, קור ותחושות קלות נוספות אבל מטשטשות לחלוטין את הכאב. במהלך הניתוח הרופא יסיר את העורלה, יסגור את כלי הדם הפתוחים ויתפור את החתך. התפירה מתבצעת בדרך כלל באמצעות חוט שנמס מעצמו ולכן אין צורך להגיע לבית החולים ולהוציא את התפרים. לאחר התפירה יחבוש צוות חדר הניתוח את האיזור. המטופל מועבר להתאוששות ולאשפוז. זמן האשפוז נתון להחלטת הרופא אך לרוב האשפוז הוא של פחות מיממה.
כאשר ברית המילה מתבצעת בשילוב של טקס דתי, צוות חדר הניתוח מאפשר את ביצוע הטקס המסורתי לפני או אחרי הניתוח. העובדה שהנימול הוא זה שאומר רבות מהברכות מחייבת אותו לחוש בטוב בזמן הטקס ולכן ההחלטה מתי לקיים את הברכות נתונה בדרך כלל לו. לרוב יאמרו חלק מהברכות לפני הכניסה לחדר הניתוח וחלקן לאחר הניתוח עצמו, בתיאום עם הרב או הרבנות בכלל. חשוב לזכור שנימול לא חייב לבצע את האקט הדתי ויכול לקבל ייעוץ ולהתאים את הברכות לצרכיו.
תופעות הלוואי לאחר הברית
לאחר הברית חשים לעיתים כאבים קלים שניתן לטפל בהם באמצעות אקמול או אופטלגין. בדרך כלל כדאי לנוח מספר ימים ובית החולים מספק גם אישורי מחלה בהתאם. מומלץ לא לקיים פעילות מינית עד לחודש לאחר הברית. לעיתים מופיעים כתמי דם קטנים, הפרשות צהובות בהירות מאד ונפיחות – כל התופעות האלו נעלמות כעבור שבוע עד שבועיים.